Wonen in Haven-Stad Amsterdam

De Amsterdamse bevolking stijgt ieder jaar met 11.000 mensen. Hierdoor is het bijna niet meer mogelijk om een betaalbaar woon- of huurhuis te vinden in de stad. Om hier verandering in te brengen heeft de gemeente Amsterdam verschillende bouwplannen, waaronder het bouwen van een nieuw stadsdeel aan de westkant.

De Haven-Stad moet een nieuw stadsdeel worden aan de westkant van Amsterdam. De Haven-Stad wordt verdeeld in 12 wijken die rond station Sloterdijk, het Westelijk Havengebied en aan de overkant van het IJ (in Noord) gebouwd zullen worden.

De nieuwe woningen zullen voornamelijk bestaan uit hoogbouw. Dit betekent dat er weinig tot geen tuinen aanwezig zullen zijn in de Haven-Stad. Om dit te compenseren worden er in iedere wijk gemeenschappelijke wijkparken aangelegd.

Verder wordt de Haven-Stad niet alleen gezien als woonplaats voor veel Amsterdammers, maar ook een plaats voor bedrijven. Hierdoor zal het aantal arbeidsplaatsen in Amsterdam stijgen. Naar verwachting zullen er tussen de  45.000 tot 58.000 arbeidsplaatsen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen verschillende locaties soepel verloopt, wordt er in de Haven-Stad veel aandacht besteed aan goede fietsverbindingen en het openbaar vervoer naar de rest van de stad.

De Haven-Stad wordt een locatie waar veel Amsterdammers zich op zijn plek zullen voelen, waarbij je gebruik kunt maken van nieuwe werkgelegenheid, voorzieningen en goede verbindingen. Terwijl Amsterdam op een steenworp afstand ligt!  

Bekijk onderstaand filmpje van AT5 over de Haven-Stad Amsterdam.
 

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200