Hotel Houthavens

Twee hotels worden in de Houthavens ontwikkeld voor de Amerikaanse hotelgigant Marriott. Er komt een vestiging van Moxy, de splinternieuwe designformule, en een Residence Inn short-stay-hotel.

Eén gebouw zal twee Marriott hotels huisvesten met in totaal 180 kamers; het jonge en hippe “Moxy” en het luxere “Residence Inn” gericht op gasten die langere tijd van huis zijn.

Beide hotels delen elkaars voorzieningen en komen in een pand dat uitkijkt over het IJ en waar tevens een restaurant, fitnessruimte, een zwembad en een spa worden ondergebracht.Het overkoepelende ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en de aan de positie in de houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept passend bij de doelgroep. Voor het hippe MOXY “famous dutch DJ’s” voor Residence Inn, dat gelegen is op de bovenste etages, wordt het “Hollandse licht” als thema gebruikt, zoals in de werken van Vermeer, warme blauwtinten gecombineerde met vergrijsde houtsoorten.

De bouw van het hotel start in 2016, de oplevering is naar verwachting eind 2017.

Locatie Hotel Houthavens, Amsterdam
Opdrachtgever Houthavens Beheer
Opdracht Projectontwikkeling
Totale opp. 8.600 m²
Looptijd 2015-2017

Contactpersoon

ir. Michiel Kal

Senior Projectmanager

+316 46 39 66 44

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200