Bouwstop nieuwe kantoren Amsterdam opgeheven

De bouwstop voor nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam wordt opgeheven. Wethouder Eric van der Burg heeft dit afgelopen dinsdag aan de vastgoedwereld in Amsterdam gepresenteerd.

In 2011 is er een kantoren-strategie ingezet om kantoorleegstand te verminderen. Om dit te realiseren zijn oude kantoren her-ontwikkeld en getransformeerd, waarbij de ontwikkeling van nieuwe kantoren beperkt is gebleven. De strategie is succesvol gebleken: per 1 januari 2017 is de leegstand gedaald van 18% naar 12,8%. Sinds deze ontwikkeling is het kantoorgebruik sterk toegenomen.

De aanleiding van de presentatie van wethouder Eric van der Burg is de enorme groei van bedrijven die kantoorruimte zoeken in Amsterdam. In 2015 is de dynamiek op de kantorenmarkt in Amsterdam fors toegenomen door de bloeiende economie. Op de korte termijn is er voldoende beschikbaar, echter moet er voor de toekomst extra kantoorruimte worden gerealiseerd.

De locaties die hiervoor in aanmerking komen zijn de Houthavens, Zuidas, Arenapoort, Amstelstation en het Marineterrein.

Meer informatie over het kantorenplan lees je hier.

De-Houthavens-bouwen-kantoorplan

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200