IJbaan Amsterdam klaar voor volgende stap!

Goed nieuws: Het plan om een kabelbaan aan te leggen die functioneert als oeververbinding tussen Zaanstad en Sloterdijk is nog niet van tafel. De gemeente draagt bij aan het vervolgonderzoek naar een kabelbaan-tracé, om te kijken wat de urgentie en haalbaarheid is van deze nieuwe OV-verbinding.

In Amsterdam wordt er dagelijks door bewoners, forenzen en toeristen gebruik gemaakt van verschillende soorten openbaar vervoer. Uit het vervolgonderzoek moet duidelijk worden of daar een nieuw soort ‘openbaar vervoer’ aan toegevoegd moet worden. De verbinding van de NDSM-werf met de Houthavens en het metrostation Isolatorweg, is in de toekomst wellicht mogelijk met een kabelbaan. 

Kabelbaan-vervoer is in grote steden als London, Koblenz en Caracas niet meer weg te denken. Een kabelbaan die de verbinding tussen Zaanstad en Sloterdijk moet realiseren is daarom niet ondenkbaar. Vorige maand was de gemeente van Amsterdam nog kritisch over de quick scan van projectgroep ‘Sprong over het IJ’. Echter vindt de gemeente een kabelbaan als OV-verbinding tussen Zaanstad en Sloterdijk toch interessant genoeg voor een vervolgonderzoek. Wordt vervolgd…

Vervolgonderzoek naar kabelbaan over het IJ

 

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200