Hotel Houthavens voltooid!

Het Moxy en Residence Inn Hotel in de Houthavens is voltooid! De prominente eyecatcher op de kop van de Houthavens heeft een eenduidige en robuuste uitstraling dankzij de stalen borstweringen.

Het hotel dat ontworpen is door ZZDP Architecten heeft een BVO van 10.000 m2 en een hoogte van 35 meter. Het pand wijkt in omvang en hoogte duidelijk af van de overige gebouwen op de pier. Het was namelijk een bewuste keuze om de gebouwen aan het eind van de pier meer hoogte en schaal te geven, legt het architectenbureau uit. Op die wijze moest de bebouwing aansluiten bij de schaal van het IJ.

Stalen borstwering
Het driesterren design-hotel Moxy en het Residence Inn, een zogenoemd ‘extended stay’-hotel, zijn duidelijk gescheiden. De opgave was, aldus ZZDP, om het gevelbeeld tot een geheel te maken, ondanks de afwijkende kamerbreedtes van beide formules. De borstweringen van geperforeerd en geanodiseerd staal geven het gebouw een robuuste uitstraling dat past bij de havens.

De borstweringen zijn voorzien van verlichting, waardoor het pand ’s avonds in een verrassende gloed komt te staan. De verlichting is uitgevoerd in paars, de ‘corporate colour’ van het Moxy Hotel. De ingang van het Moxy Hotel ligt aan een plein aan de zuidzijde van het pand. Het Residence Inn heeft een eigen entree en incheckbalie en de kamers liggen boven het designhotel in de toren gesitueerd.

De basis van het gebouw is eveneens volledig bekleed met de geperforeerde stalen beplating. Op het podium boven de ingang van het Moxy Hotel komt een terras, meldt ZZDP. De bestrating en het landschap rond de gebouwen is ontworpen door Sant en Co.

 

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200