Heren2 doet Due Diligence Zuidpark

Persbericht

Rockspring Property Investment Managers heeft het 15.000 m² grote kantorencomplex Zuidpark in Amsterdam gekocht voor een bedrag van € 32 mln, namens een separate account client.

De verkoper is de particuliere belegger Jan Huijbregts, die het voormalige hoofdkantoor van de V&D kocht en in 2012 renoveerde tot een multi-tenant gebouw met onder andere Makro, Yacht en Randstad als huurders.

Zuidpark is gesitueerd aan de Spaklerweg 50, in de buurt van metrostation Overamstel en station Duivendrecht en langs de A10. Naast kantoorruimte biedt het complex ook een auditorium met 200 zitplaatsen, een koffiebar, restaurant en verschillende terassen. Bovendien beschikt het gebouw over een ‘urban farm’ dakterras van 3.000 m² en zijn er oplaadpunten voor de elektrische taxis van Taxi E.

Huijbregts kocht het pand in de jaren ’90 via sale-and-lease-back. Hij besloot na de opzegging door V&D niet te wachten op een nieuwe huurder, maar vormde het pand alvast om tot een modern en open werkgebouw dat ruimte biedt aan zowel grote als kleine, creatieve ondernemers. Huijbregts was tot 2001 CEO was van het familiebedrijf HVB Bouw en Vastgoedgroep en opereert sindsdien als zelfstandig ontwikkelaar.

Zuidpark is 100% verhuurd, naast het hoofdkantoor van de Makro (5.000 m²), Yacht (2.500 m²) en Randstad (1.000 m²) zijn G & J publishers (2.400 m²), Taxi E en Emesa hier gevestigd. Bij de meeste van deze transacties heeft Appelhoven Real Estate Advisors geadviseerd.

Jo De Clercq, partner bij de internationaal opererende fonds en asset manager Rockspring:

‘De huidige aantrekkelijke prijzen op de Amsterdamse kantorenmarkt in combinatie met de gunstige ligging van Zuidpark, de huurders en het volledige eigendom hebben ons doen besluiten dit kantoorpand aan te kopen.’

Rockspring werd geadviseerd door Heren2 door het uitvoeren van technisch due diligence.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200