Heren2 ontwikkelt nieuw lab ADC

Op de Roodeweg te Otrobanda is het vernieuwde Laboratorium voor Pathologie van het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) officieel geopend.

Projectontwikkelaar/adviseur Heren2 heeft in opdracht van ADC de uitbreiding en herindeling van het lab bovenop het bestaande pand van het ADC op de Roodeweg gerealiseerd, bij velen beter bekend als het prikcentrum aan de Roode weg. Het oude lab voldeed niet meer aan de hedendaagse standaarden. Daarnaast moet het oude onderkomen op het SEHOS terrein ruimte maken voor het nieuwe ziekenhuis. Bij de uitbreiding en herontwikkeling is rekening gehouden met de bijzondere gevel van het pand, die gekenmerkt wordt door twee ronde ‘uitstulpingen’ en een schuine luifel. Het was dan ook essentieel dat het straatbeeld niet ingrijpend zou veranderen. Daarom werd besloten de uitbreiding terugliggend uit te voeren. De bestaande dakconstructie werd gesloopt en vervangen door een 600 m² tellende nieuwe ruimte voorzien van de nieuwste technische installaties.

Het gebouw, inclusief de inbouw, is uiteindelijk binnen 7 maanden en binnen budget opgeleverd. “Een bijzonder project voor en door onze gemeenschap, wij zijn trots dat ook wij onze bijdrage daaraan mochten leveren” aldus de directeur van Heren2.

Lees hier het volledige artikel of click hier voor meer informatie over het project.

Heren2

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons op +31 20 61 89 365 of +5999 787 7200